dijous, 3 de maig del 2012

Presentació del llibre 'La Vall de Gallinera: per camins de moriscos i mallorquins'


El Guaret, El Centre Excursionista Contestà i Escola Valenciana han organitzat per aquest divendres a les 8 de la vesprada i a la seu del Centre Excursionista Contestà la presentació del llibre La Vall de Gallinera, per camins de moriscos i mallorquins, de Vicent Morera i Juanjo Ortolà

El llibre està estructurat en dues parts, la primera de les quals és una exposició detallada de tots aquells aspectes que ens ajuden a aprofundir en el coneixement de la Vall de Gallinera. Així, es parla de la història, dels pobles, del paisatge, la geologia, les fonts, els barrancs, la fauna… i es dóna especial atenció al patrimoni natural, perquè constitueix la riquesa més gran d'aquesta zona i la dota d'un valor únic i excepcional en tot el territori valencià per la gran varietat d'espècies endèmiques.

La segona part la formen uns itineraris excursionistes que recorren els llocs més emblemàtics de la vall. S'han descrit dotze rutes que mesclen història, tradicions, natura... i que ajudaran el visitant a comprendre com és i com es viu a la Vall de Gallinera. Els camins que apareixen són antigues vies per les quals circulaven moriscos i mallorquins, a peu o amb animals, molts dels quals s’han conservat fins a l’actualitat; altres, per contra, estan amagats davall de la brossa o bé han desaparegut. 

Per a facilitar el seguiment de les rutes, cadascuna, va acompanyada d’una fitxa tècnica i d’un mapa on s’indiquen els punts de més interès. En tot cas, ací hi ha molta més informació:

Així mateix, el Guaret té programada una excursió guiada a la Foradada per al dia 28 d’aquest mes de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada